تحقیقات روی انسان ها همیشه طیف یکسانی از اثرات آنتی اکسیدانی را برای شکلات نشان نمی دهد. اما کارشناسان می گویند هنوز شواهد کافی برای گفتن قطعی وجود ندارد.
شکلات نوروز ترکمنستان مملو از ترکیبات آلی است که از نظر بیولوژیکی فعال هستند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. اینها شامل پلی فنول ها، فلاوانول ها و کاتچین ها و غیره است. بر اساس تحقیقات، پلی فنول های موجود در شکلات تلخ ممکن است به کاهش برخی از اشکال کلسترول LDL در ترکیب با غذاهای دیگر مانند بادام و کاکائو کمک کند.
یک مطالعه نشان داد که کاکائو و شکلات تلخ دارای فعالیت آنتی اکسیدانی، پلی فنول ها و فلاوانول های بیشتری نسبت به سایر میوه های آزمایش شده، که شامل زغال اخته و توت آکای می شود، دارند.
محققانی که دوچرخهسوارانی را که در بریتانیا تایمآزمایی میکردند مورد مطالعه قرار دادند، دریافتند که بعد از خوردن شکلات تلخ، دوچرخهسواران هنگام دوچرخهسواری با سرعت متوسط، اکسیژن کمتری مصرف میکردند و همچنین مسافت بیشتری را در یک تایم آزمایش دو دقیقهای مسافت بیشتری طی کردند.
بنابراین، پوسته های کاکائو تیمار نشده برای تجزیه و تحلیل بیشتر انتخاب شدند. افزودن پوسته های کاکائو تیمار شده و تیمار نشده منجر به نرم شدن و تیره شدن نمونه ها می شود که می تواند تاثیر مثبتی برای مصرف کنندگان داشته باشد. از سوی دیگر، توزیع اندازه ذرات و رئولوژی تأثیر منفی گذاشتند. تحقیقات بیشتری برای یافتن راه حلی برای این مشکلات مورد نیاز است.
تولید مافین شکلاتی، نان، نوشیدنی های کاکائویی، کلوچه، سوسیس خوک، محصولات تنقلات اکسترود شده و غیره نمونه هایی از کاربرد موفقیت آمیز پوسته کاکائو در صنایع غذایی است.
شکلات تلخ بین 30 تا 85 درصد توده کاکائو دارد. محتوای کاکائو آن گاهی اوقات می تواند به 100٪ برسد. مواد اصلی دیگر کره کاکائو، شکر، لسیتین، وانیل هستند. با ساختار جامد مشخص می شود. شکلات تلخ را می توان در پخت نیز استفاده کرد. شکلات تلخ انواع مختلفی دارد. شکلات تلخ شیرین، شکلات تلخ شیرین نشده (شکلات تلخ)، شکلات تلخ و شیرین.
شکلات تلخ شیرین نشده حاوی توده کاکائو خالص با محتوای چربی کاکائو بالا است. این نوع شکلات شبیه شکلات های طبیعی است اما طعم تلخ تر و شکر کمتری دارد. شکلات پخت ساختار جامد و عطر قوی و شدید دارد. به عنوان خالص ترین نوع شکلات در نظر گرفته می شود و اغلب در شیرینی پزی استفاده می شود.