سه شیره شیررضا در قهوه یکی از محبوب ترین ترکیبات در سنت های قهوه ویتنامی است. بسیاری از بزرگترین برندهای قهوه ویتنامی، و همچنین قهوه خانه های محلی دنج کوچک، دوست دارند از این محصول مرموز در دستور العمل های قهوه خود استفاده کنند.
ملاس محصول جانبی تولید شکر است که از آسیاب کردن نیشکر (و همچنین هر قند یا نشاسته دیگر) و جوشاندن مایع شیرین استخراج شده به دست می آید. معمولاً سه مرحله از آماده سازی را طی می کند که در هر مرحله شکر کریستالی شده جدا می شود و یک شربت باقی می ماند.
شربت بسته به آنچه که از آن به دست آمده است، می تواند رنگ متفاوتی داشته باشد: از قهوه ای روشن تا تیره. بنابراین ملاس را اغلب شربت طلایی می نامند و ملاس سیاه را نیز می توان یافت. شیرین، بسیار خوشمزه و…سالم است!
ملاس به طور شگفت انگیزی سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، آهن و پتاسیم است، به ویژه برای یک شیرین کننده. در یک قاشق چایخوری، ملاس حاوی بسیاری از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی و همچنین انرژی نیروبخش و ویتامین های گروه B است، علاوه بر این، ملاس اغلب در صورت عدم تحمل با عسل جایگزین می شود.
در کشورهای مختلف از ملاس به روش های مختلفی استفاده می شود. به عنوان مثال، در ایالات متحده، پنکیک با شربت ملاس سنتی در نظر گرفته می شود. ملاس به دلیل محتوای بسیار بالای قند و دکسترین، یک محصول غذایی با ارزش است که از نظر ارزش غذایی به شکر خالص و نشاسته نزدیک است، اما کالری کمتری (15-25%) دارد.
در کشورهای اروپایی معمولاً ملاس را به دسرها مانند بارهای انرژی زا اضافه می کنند. و در آسیا، در ویتنام، آنها دوست دارند ملاس را به قهوه اضافه کنند.